September 17, 2008

Menangislah...




mata ini seringkali menangis


bila terkenang pemergian orang tersayang


bila bertengkar dengan dengan kekasih tercinta


bila aisya di madukan dalam filem ayat-ayat cinta


bila lakonan pelakon drama korea menyentuh perasaan kita


bila heroin filem hindustan terpaksa meninggalkan kekasihnya





NAMUN


(((O)))




pernahkan mata yang menangis tadi mengalirkan air matanya


mengenangkan dosa-dosa lampau yang selalu di lakukan


memikirkan kelalaian dari mengingati Yang Maha Esa


menggambarkan betapa pedihnya azab api neraka


mengingatkan kesalahan kita pada ibu bapa


menyesali segala sikap buruk kita


wahai mata


MENANGISLAH!!!








7 comments:

saye said...

yup..mata ini sedam menangis..roger

qamr said...

mata itu selalu menangis
bila aku pukul orang
bila aku jauh dariNya
bila aku ingin mendekatiNya
bila aku rasa dekat denganNya
bila aku rasa Dia bersamaku

bila aku inginkan seperti itu
keranan aku masih mencariNya..
hehe.. aku suka yang ini weyh mape..

d4uh said...

time kasih...moga mata ini sentiasa menangis keranaNya..
p/s: psal ada "bila aku pukul orang"...hehehe....ko pukul sape

splendour of happiness said...

to some people crying is sign of weakness.. so some maybe anggap nanges tu sebagai lemah.. but somehow, memang manusia itu memang diciptakan lemah kan.. so tears could be the best way for us to admit it to the Creator.. lgpon.. air mata tu pon milik Allah jugak kan.. so lembut2 kan lah hati tu ye.. *sekadar menyuarakan ape yg tercetus di minda*

d4uh said...

saya sgt setuju dengan anda splendour of happiness...mmg kita ni diciptakan lemah namun kebanyakan manusia rasakan diri mereka superior dari org laen...sombong dan bongkak untuk menangis walaupun atas dosa-dosanya sendiri...
p/s:jauhi sikap bongkak dan sombong kerana ia merupakan dosa pertama y dilakukan syaitan laknatullah

chaq said...

suke post 'menangislah' ni...

d4uh said...

thanxx..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...