September 28, 2008

Maaf, saya dah kahwin...

dalam aku keboringan melihat list nama kat ym yg ak nk tgur tp xtau nk sembang ape tibe2 pikiranku melayang...teringatkan perbualan aku dengan kawanku xbrape lama dulu...lebey kurang cmni laa..aku pon igt2 lupa

aku : salam...kabare
dia : salam, kabar baek
aku : skang stadi katne ekk...
dia : maaf, saya sudah kahwin...ada apa2 hal penting
dia : skang stadi kat u**(dirahsiakan)
aku : xde pape..saje tnya kabar

aku terkedu
aku kaku
aku pilu(hahaha..xde kaitan pon)
aku speechless(bak kata omputih)

tu je la perbualan aku nga kawan aku...sbb aku dh xtau nk tnya ape lg kn...mgkin hatiku hepi atau sedih siapa yang tahu(hahaha)...mmg aku agak terkejut laa dgr brita tu kan(xsempat nk ayat dia..hoho) sbb mgkin kita yang remaja mentah ni x pnh tpikir cmne nk bkawen masa msih blaja kn...tp aku tgk dia ok je...aku rasa dia dh pilih jalan yang betol...demi menjaga maruah, kehormatan itulah jalan terbaik...walaupun dh lama dia kawen tp di kesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat pengantin baru, moga kekal ke anak cucu....nnt dh dpat anak tu ajak2 laa aku kenduri kesyukuran yee...

p/s: tahniah kepada hermione(bukan nama sebenar) kerana anda telah berjaya meloloskan diri dari cinta remaja...

37 comments:

shahkang said...

dia laki ka pompuan
bagus gak kawai awai ni

sebenaqnya kawin awai ni banyak pendapat
pening nak kata apa
utk elakkan maksiat, bagus

d4uh said...

dia pompuan laa...klu x watpa aku nk ayat dia..hoho

shahkang said...

bukan kamu suka lelaki juga
gila fitnah
lawak ja
haha

PeRaNTaU said...

huk3..

aku...sebenarnye...amat setuju kawin awal nie....

majin said...

aku serius terkejut baca tajuk blog kau. Ingatkan kau tak ajak aku gi kenduri kahwin kau. kecik ati.

d4uh said...

to cem
cari aa calon awl2...haha

to majin
jgn riso klu aku kawen kompem ajak ko laa..haha..nnt aku prepare tmpat khas kat ko

Anonymous said...

hermione..
bapak r..kalo memang namer sebenar dier..
aku pon tumpang rasa melepas tuk ko..haha

adlan wafi said...

apasal nama dier hermione?

d4uh said...

sbb nama aku harry potter...hohoho

fatiyne said...

baru je terfikir nak kawen time stuy...xley ke..?

d4uh said...

xde sape nk larang pon...klu dh bsedia tu kawen je laa...bnda baek x elok tangguh2..hoho

~aozora~ said...

mcm knal je hermione tu..heh..anyway..rmai je da kawen time muda2 skrg..elok jgk..der my fren yg dh ade anak lg..kahwin x mengenal usia..if dh sedia y not..bc buku 'aku terima nikahnya'..bgus utk sp2 yg bakal nak kahwin..
barakallahufikum!

PeRaNTaU said...

penah nampak buku tu..

kene beli aa nampaknye =P

fatiyne said...

nampak sgt xsbr nak kawen....=P

erm..my fren..sebaya...kawen afta spm..alhamulillah..bru deliver baby girl...she's kat kuantan..the husband kat shah alam...
stakat ni,,,okay la kot...
cume ape yg penting...
dividing time spent... study n famli...dua2 penting

saye said...

semuge tuan punye blog (harry porter) pun kawen awal~

shahkang said...

kawin bukan main2
bukan benda mudah
kena pikir gak

kang benda yang nak halang kebuasan nafsu
jadi penderitaan fizikal dan mental kedua-dua pihak plak

shahkang said...

ooh ya saja meneka si dia dari UIA
sebab selalunya budak UIA banyak yang dah kawin

paradise104 said...

ohho.a very interesting issue~

haziq said...

aku pon nak kawen awal.. aku xmo hanyut dalam cinta remaja.. aku nak elakkan maksiat.. aku tao benda aku buat salah, aku nak kawen.. tp xtao mcm mane.. mcm mane dr firdaus?

PeRaNTaU said...

ir firdaus

Anonymous said...

aku terfikir kalo kita (students, laki lagi tuh) kawen awal..

nak bagi mkn apa ek kat bini n anak2? i mean, kalo yg anak org kaya or maybe dah established..maybe xper r kot, org kater blh buat advance dr parents..tp kalo yg anak org biasa2 or org susah, memang perit r nk sumbat mulut anak bini..maybe bini kita nnt x kesah..tp, sanggopkah kita utk membiarkn bini kita utk menyara dirinya sndiri? x jatuhkah air muka kita?

d4uh said...

to saye
aminn...hehe...harry potter kena cari cho chang nih...huhu

to shah
kena btol2 bsedia aa baru kawen...jgn ikot nafsu ja...btw dia bkn dr uia sperti yg anda sngka...maaf utk dinyatakan anda SALAH....hahaha...xpa2..cuba lg

to haziq
alhamdulillah...bgus laa klu anda dh ada pikiran gtu...ape yg aku bole katakan(walaupun xd pngalaman gak...hoho) persiapkan diri anda laa utk mrempuh alam pkahwinan...kna sedia dari semua segi la ye(arap2 phm laa sbb nk bawak awek ke jalan benar kn...sperti kata tuan badan)...sape tau nnt g uk bole kawen trus kn....aku doakan kebahagiaan ko dgn julyszylucy...hehe

d4uh said...

to anonymous
aku pikir tu tmasuk dalam persediaan y kita perlu ada sblom kawen laa kn...lebih baek malu membiar bini sara diri dia sendiri dari malu keluar anak sblm kawen kn...apa kata anda??

haziq said...

cheh nasihat doktor cukup ringkas

d4uh said...

hoho...inginkan lebih...dtglah ke blik kaunselor, c229..hahaa

fareen said...

my fren ade gak yg da kawen di mesir. masing still belajar. di perantauan lagi. n both taking medicine. so,as long as diri dah bersedie in all aspects, boleh je kawen. doa kt Allah, insyaAlah Allah permudahkn segala urusan... :)

. p i s e y . said...

waa.nak kawen^^

d4uh said...

haha..g la kawen....jgn lupe antar kad kt aku plop

sarah nur is the name said...

weh, bkn korg under kontrak ke???
mane leh kawen kan?kan?....sori menyampok...topik ni menarik perhatian....heheheheh...

d4uh said...

bole je kawen....sorok2..hehe..

sarah nur is the name said...

chet!!!
sanggup tuh sorok2...nk kawen pny pasal...kah3...lawak2!.neway, gud lak wif ur marriage lah eh??? hahhahaha...

d4uh said...

its better to sorok2 kawen drpd sorok2 anak luar nikah rite...ape pendapat anda

Anis Syuhada Azizol Rahman said...

betul..ade sorang kawan aku dah ade anak dah pun..tp xtau la anak dtg dulu or bapak dia dtg dulu..haha..agak terkejut la akuh..anyway,aku rase ramai je kot penah terfikir nak kawin time blaja..kontrak x kontrak,tu persoalan kedua..tema nye,kawin tetap kawin!go mat pear go! (tibe2)

d4uh said...

to anis
aku pnh tnya gak hermione ni...cmne dgn sponsor die..phtu die ckp
" sape sponsor nk halang org kawen...phtu nk suh kapel...galakkan maksiat"
mmg masuk akal pon ape yg die kata...
mmg remaja kita makin truk skang ni...aku dgr cite kat utp dh bape kali jumpa mayat baby...hrmm...zina di sana sini...bkhalwat apatah lagi...kawen je aa

p/s: suh org je kawen....aku xnk pon lg...hahaha..

MUHAMADSYAFIK said...

ak nk kawin gak....
sblom fly,
wktu jd doktor,
wktu dh abes jd doktor,
wktu sblom mati...


ckup r 4....

d4uh said...

to bapak
ko nk kawen 4 ke...hahaha....dh nk mati pon smpat lg kawen tuh...haha...slamat bjaya...pnt aa aku g knduri ko nnt

MUHAMADSYAFIK said...

bakat terpendam jgn disiakn...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...