September 29, 2008

C.I.N.T.A.(EP. 3)



aku agak terkejut bila terbaca berita mengenai penyebaran video lesbian di sebuah sekolah di mana pon aku xbrape pasti....tp yang menarik lagi menggerunkan adalah durasi video dua pasangan bermesra tu adalah lebih kurang 60 min....aku tpikir....ape laa bdk2 ni wat lama2 ekk....oooiiiii....stop2...xleh pikir byk2...korg pon xyah dok imejin laa...bulan posa nih...melalui laporan akhbar tu jugak ada disebutkan bhawa pompuan yg jd balak dalam video tuh mmg mempunyai ramai awek di keliling pinggang(huhu...aku sorg pon xdapat)...

pikiran aku jd gusar dengan berita2 sebegini yang memang menakutkan....bukan apa...takut nnt Malaysia jd laut mati kedua(bumi diterbalikkan macam kaum lut di sodom...laut mati skang)....risao2..

'STARTER'
'TOENG'
'LIGHTER'

mungkin istilah2 yang diperkenalkan diatas kurang familiar dengan telinga anda...aku pon dapat dari seorang shabat baik yg hanya ingin dikenali sbg Mr. Macho...dia pon tnya dr membe2 dia....yang kat atas tu sbenarnya nama2 gelaran yang diberi kepada pompuan2 yg jd rebutan balak2(pompuan gak) yg bukan dari kaum adam....mmg benda ni sgt berleluasa di sekolah2 satu jantina...klu sekolah laki pula kita biasa dengar istilah 'JAMBU'...

mereka2 ini mmg tidak terjerumus dalam cinta remaja...TP...lebih teruk dan menyedihkan dari itu mereka cuba pula cinta songsang@lesbian@gay...kenapa manusia ni nk melawan fitrah alam....setiap benda tu dah diciptakan berpasang-pasang...Allah dah jdkan semua bnda saling melengkapi...tp skang ni smua nk lawan Tuhan...keris sepatutnya tempat dia dalam sarung keris...tp skang ni keris nk letak kat keris...sarung keris dengan sarung keris...dari segi logiknya pon mmg xlogik....aku pelik...aku rasa aneh....aku takut...aku ter tanya2...apakah yg menyebabkan manusia jd cmni skang ni...

p/s: kepada mereka yg mmpunyai cinta songsang...berubahlah....

19 comments:

fatiyne said...

sekaar berkongsi...
dulu...aderla minah sorg ni...
xrapat pun...sennior...
die...sweet...baek...
tp tomboy tahap giler...
kire tahap max la..
rambut, dressing..personality...
siap pakai korset lagi...(paham2 eh)

tp...depan mak die...kebaya siap..yang pakai heels jln kepit2 tuh... hah...

ader partner....lawa...cam miss papela..

nasihat banyak siket....benda2 ni x elok seih...haram..menentang setentang tentangnye prinsip agama... betul kat pear...(istilah keris)

kiter tidak pernah sunyi dari melakukan dosa...tutupi lah dosa2 tu ngan pahala yang berganda...
insyAllah..

shahkang said...

try tanya sapa yg pakar psikologi

d4uh said...

to fatiyne
tq kerana sudi berkongsi pengalaman y cukup mnarik tuh...kire diorg xubah2 sampai skang laa ekk

fatiyne said...

xkowt....tp partner da bertukar....
ader one story made me realize kenape pompuan2 pilih pompuan2 tomboy ni...
one nite, partnner minah ni sakit...demam...pengsan ke ape tah....then... die carry partner die from forth floor turun, berlari... bawak gi hospital...diorg stay uni hostell...

that girl kate...dis is y die cri pompuan..sebab hanye pompuan paham ati pompuan...
tp alhamdulillah... aku still rase xkire apepun alasan die...bende ni tetap salah...

fatiyne said...

xpaham dengan "try tanye sape pakar psikologi"

Anonymous said...

nih smua salah org melayu kot,,,
dah org tua tua dulu ckp cinta itu buta..
dah buta..
tuh tak nmpk mana stu timba ngn perigi...
aku guro jerkk...
paper pon tahniah laa pada blogger ..
ilmu mu mkin melimpah ruah...moga syawal ini memberi mu lebih smangat untuk menyiarkan syiar mu dgn lebih giat..
Aku nk ckp satu jerkk...
susah mcm ner pon cinta nih...
jgn cari jln pintas....
ikut jln yg telah disediakan..
duk nk short cut jer..
tuh yg same jenis pon lyn..
cool beb...
loser pon leh je mkn nasi n berak

d4uh said...

to fatiyne
mmg pompuan dan lelaki diciptakan mempunyai perasaan dan tingkah laku berbeza...tu mmg dh jadi fitrah kn...xde laki yg boleh perfectly phm ati pompuan...klu ada yang ngaku pon msti dia tu bajet balak je aaa...hoho.....tp tu xmnjadi msalah utk satu perhubungan antara laki dan pompuan....bole cuba baca buku Men Are from Mars, Women Are from Venus ditulis oleh john gray...

to anonymous
trima kasih atas sokongan anda...kehadiran komen anda di Pikiranku amatlah di alu-alukan..loser pon bole je idop lg skang kan...huhu...'IDOP LOSER'...hehe

fatiyne said...

bajet balak..? hahah...
hurm..btul3...

p/s buku tu da bace...kalau nak try yg seumpamy engannya, try cry why men on't listen and women can't read maps...

paradise104 said...

camne ek?inilah dia cabaran di zaman siber,zaman di mana setiap mempunyai hak untuk melakukan apa sahaja, kononnya hak individu.bagaimana dengan hak Allah?kebanyakan tidak menyedari mengenai hak Allah.atau mungkin lebih selesa untuk buat tidak nampak.kepada yg telah mencuba atau ingin mencuba, cepat2lah sedar.jgn nnt tiada apa yg sempat dilakukan untuk menyelamatkan diri dari azab Allah.

saye said...

sy nk menyelit gak sket..
sket je ek..
bile dh tuan rumah wat kuar isu ni..
teringat lak kawan sy yg blaja kat maahad..sebuah maahad lelaki kat n9..die cite kat sane pun ade budaya keris mengkeris..fuh...budak maahad tuh..yg berpendidikan agama..so?? (mengeluh) ku doa mereka mndpt hidayah..

d4uh said...

to paradise104
mmg ni la bnda yg berlaku bila manusia x tahu nk menyalurkan nafsu...

to saye
hoho...mmg pon...xleh nk elak laa..klu skolah tu satu jntina kompem akan jd benda ni...hidup ni pnuh dugaan kan...sekolah cmpur laki pompuan timbul cinta remaja@cinta org jahil dan bodoh,sekolah x campur timbul pula cinta songsang...susah2...nnt laa siri seterusnya yee...

Anonymous said...

Salam..

sama2, fikirkan..

PELBAGAI MASALAH UMAT KINI tidak akan terjadi sekiranya AKIDAH dan IMAN seseorang dan setiap orang utuh dan kukuh.

dan itulah yang Rasulullah mulakan kepada para sahabat dan itulah juga yang diteruskan oleh para sahabat kepada generasi yang seterusnya.
iaitu membina IMAN dalam diri setiap individu.

maka, amat sukar utk kita dgr masalah sosial berlaku di zaman rasulullah dan sahabat2

p/s saya berpendapat masalah umat sekarang tiada kaitan dengan bangsa dan keturunan juga perbezaan negara dsb. IMAN itu TIDAK dapat diwarisi tetapi perlu dibina dan dipupuk.

AIDILFITRI ini? layakkah kita kembali kepada fitrah kita iaitu bersih dari dosa? adakah kita menggunakan formula IMAN + PUASA = TAQWA (cam mat pear kate..)

SAMA2 muhasabah diri..

d4uh said...

trima kasih skali lagi kepada anonymous kerana memberi satu pikiran yang saya kira amatlah membina dan bernas...dh bole bukak blog sendri tu...hehe...

p/s: sy amat suka kalu anonymous bole menggunakan nama sebenar...hehe..mgkin sy bole rujuk laen kali...xpksa pon

syafiq.cberry said...

i don't even know where to begin..

d4uh said...

wut do u mean capik??

syafiq.cberry said...

haha.. i'll just leave you to your curious thoughts then..

d4uh said...

hahah...cilakak...i tink i noe wut u mean in the 1st place

Anis Syuhada Azizol Rahman said...

aku pun penah di admire oleh sorang kawan pompuan aku yg agak tomboy..dia kire cam agak obses ngan aku la kot..mase tu aku x paham pape ag..wat bodo je la..(bajet naive) tp,bile pikir balik,okaaay..sebbaik aku pindah skolah afta that..tp bukanlah sbb mende tuh..so,hopefully,dia dah jadi a true girl dah by now..

menarik jugak kes2 pengkid n lesbo ni..syukur la aku selamat dari dugaan camtu..

musafir said...

salam ukhuwwah,

rasa2 pendapat korang la kan? ni semua salah siapa?

>parents
>sekolah
>kawan
>masyarakat
>pemimpin

or >>>diri sendiri???

p/s:kdg2 didikan dari kecik yg buat diorng jadi x betul tu. nk salahkan diorng pun, kna pk gak la. spatutnya org2 bgini jangan disisihkan, tarik diorng kmbali ke fitrah sbenar, bkan herdik sana, caci sini...

korang pk la sendiri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...