September 22, 2008

C.I.N.T.A.


zaman sekarang ni budak darjah 4 pon dah bercinta....

member2 aku kebanyakannya tgh mabuk cinta skang ni....

orang bercinta dianggap updated....

orang tak bercinta dianggap loser....

aku inginkan cinta...

tapi...

perlukah aku bercinta???

To be continue...



35 comments:

chika said...

xkan datang cinta dengan bercinta.
cinta datang sendiri.
tidak dipinta.
tidak dipanggil.
tapi datang tidak dijemput.
itu adalah cinta.

-xoxo-

d4uh said...

hoho...menanti cinta itu datang...

. p i s e y . said...

c i n t a

meaningful^^

d4uh said...

nntkan siri seterusnya...hehe

acapviv said...

jodoh x dtg dgn cinta..
tp cinta tu datang bersama jodoh..

so, serahkanlah pd Tuhan..
semoga mat pear jgn cepat dapat jodoh..
nnti lupa member..
haha..

majin said...

cinta banyak jenis sahabat.

Kalau susah dicari cinta tipikal daripada wanita, ada cinta special daripada rakan.

. p i s e y . said...

k a w a n sudey.
huhuh.
da ade c i n t a.
nnti snang melupakn
s a h a b a t.^^

p/s:[ada cinta special daripada rakan]waa.huhuk.

. p i s e y . said...
This comment has been removed by the author.
Pa'a said...

weyh!sape ckp cinta wanita tipikal tadi?!dah korang gi cari wanita tipikal, mang ar dpt cinta tipikal...

tp aku stuju ngn majin, dengan sedikit tambahan, kalau x dpt cinta dari kwn, cinta Allah lebey special tau n x mungkin tipikal..itu janji Allah

conflict lovers said...

cinta amat mahal takrifnya
itulah yang difitrahkan oleh Allah
kepada hambaNya
cinta tertulis pada perkataan
tapi gagal dilihat pada zahirnya
kerana cinta adalah tgjwb
dimana wujudnya kesetiaan dan kejujuran
ingat pada yang satu
jujur pada yang setia
setia pada yang kasih
kasih pada yang merindu
rindulah pada yang meyayangimu
cinta xakan dtg jika xdicari
cinta xkan dpt jk xmemberi
tp mencarilah pd yg sudi
bkn pd yg simpati
dan memberilah pdyg baik hati
bukan yg xberhati budii


kopipes dr softboard rumateku...
ahakss...

ape yg penting
cintai Ilahi

fareen said...

kalau xdpt cinta manusia di dunia...kejarlah cinta Penciptamu. kan lebih abadi??? :)

saye said...

c.i.n.t.a....
clueless...

lau rjn bukak link ni..mgkin ade jwpn best di sini

http://ustaz-zamri.com/v1/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=1

. p i s e y . said...

hahah.
bapak dpt smbutan tajuk kali ini.
isk.
jiwang karat la mum nti^^

d4uh said...

to majin
hoho..cinta special rakan pon susah gak nk cari zaman sekarang ni majin..huhu

to pisey
aku sokong ko...mmg gtu pon y slalu jd....bile dh ad cinta kwan dtinggalkan...huhu

to pa'a
nasihat y bguna...tq

to conflictlover
maaf jika sy tidak dpt mengecam sape anda...tp sy rasa anda ni agak pakar dalam bab2 cinta nih...nama pon conflict lovers kn...hehhe...neway..thanxx 4 the lovely poem

saye said...

huks2..komen ku tidak di layan oleh tuan rumah...
kerna aku masih x lyk bercakap ttg cinta

;P

adlan wafi said...

bapak byk comment utk post kali ni...gud2! ;)

d4uh said...

to saye
maaf2...td ketidoran pulak....hehe...terima kasih kerana menyumbang link ust zamri...sangat berguna...membe2 len boleh usha2....sangat menarik

to adlan
tq kerana sudi menambah komen...xde pandangan tentang cinta ke..hohoho

cheekylulu said...

salam..
Cinta itu fitrah..
hadirnya tanpa diminta..jgn cinta dunia melebihi cinta Akhirat sudah~~

jdoh serahkan pada Allah,itu kerjaNYA..

d4uh said...

mmg kna bserah tp disamping tu kte kna laa gak berusaha kn...sedangkan nabi musa nk membelah laut pon disuruh menggunakan tongkatnya walaupun sbenarnya Yang Maha Kuasa mampu melakukannya tanpa usaha nabi Musa...so, usaha dan tawakal..insyaAllah dpt ape yg dihajati...hehe

conflict lovers said...

uikss....nme jek conflictlovers... sbb inner conflicts byk okeyhhh... sye bukan dokter chenta...huhu... maaf saya datang sebok2 sini... papepon,keep up ur goodwork.. tajuk chenta mmg cmbest kann...cm goreng pisang panas 2hh...laku

d4uh said...

hehe...gurau je laa....hoho....xpe2...xsbok pon...time kasih kerana bg pandangan tentang cinta yang memang jd igauan remaja skang ni....klu sudi singgah2 laa len kli...hehe

ibnu sina inamza said...

Cinta pada Allah kerana itu cinta yang hakiki.

Cinta pada manusia kerana itu fitrah manusia.

Cinta pada diri sendiri kerana itu cinta yang suci.

Cinta akan datang tanpa dijemput akan pergi tanpa dihantar

ibnu sina inamza said...
This comment has been removed by the author.
majin said...

To pa'a,

Maaf. Bukan begitu maksudku. Bukan cinta itu tipikal, tapi sememangnya tipikal di zaman kita ini, semua orang mencari cinta daripada jantina berlainan.

Yang laki cari perempuan, yang perempuan cari yang laki.

Maka gay dan lesbo itu cinta bukan tipikal maksudku.

p/s: Mungkin ini jadinya apabila menaip pada 6 pagi. Mata terlelap, tangan lentok sama.

Namun minda tetap segar.

majin said...

to d4uh,

cinta rakan memang sukar dicari.

Mungkin 'rakan' terasa sibuk dengan EE dan IA. Terasa sibuk tak sama maksudnya dengan sibuk.

fareen said...

kenapa perlunya cinta manusia??? i mean...from different gender. x boleh hidup ke kalau xde cinta?

d4uh said...

fitrah manusia itu perlukan cinta...xkn kta nk melawan sunnatullah...cinta itu anugerah dari Allah...

haziq said...

betul.. mesti laa nak bercinta..

sume orang suke mencintai dan dicinta..

lebih baik dari membenci dan dibenci bukan?

d4uh said...

tp kna tgk gak nilai cinta tuh...hoho...tggu smbungn entri nih

haziq said...

dari tadi kata nak sambung.. aku tunggu nih..

fareen said...

mmg la kite perlukan cinta...
tapi kadang-kadang cinta manusia itu menyakitkan...

fareen said...

mmg la kite perlukan cinta...
tapi kadang-kadang cinta manusia itu menyakitkan...

iman ka said...

matpe sejak bila kau perlukan kasih sayang dari berlainan gender ni?

aku ingat so far ko sentiasa mengejar cinta the One and Only je..

:)

d4uh said...

hehehe...sabar2..ni entri bersiri kn...ni baru mukaddimah je..hoho

majin said...

d4uh, bak mai hang nya ym. aku baru sedar aku xde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...