October 8, 2008

007


aku dh tpikir nk tulih pasal james bond kebetulan plak terbaca artikel james bond zaman dulu Roger Moore berjumpa semula dengan gadis2 bond kat satu majlis...sume dh tua2 bangka pon..tp klu korang perasan la kan...satu perkara yang menarik dalam cte agen 007 ni dari dulu sampai skarang ialah adanya 2 orang gadis jelita yg akan bdampingan dengan james bond dalam setiap movienya....dan adalah satu perkara yang wajib kepada james bond utk tidur dengan pompuan2 tuh....

itulah fitrah filem omputih....tak sah klu dalam sesebuah movie tu takde adegan2 yg explicit...citer bagaikan kurang menarik jika tertinggal elemen penting tuh...kurang serinya...kurang manisnya

byk imej2 negatif yang cuba dipaparkan oleh omputih melalui layar2 perak...berkasih-kasihan....btiduran tanpa ikatan sah...bersekedudukan...dapat anak luar nikah tp lepak je(aku tgk cite knocked up pg td)....benda2 macm ni laa yang sedang meracun hati,jiwa dan sanubari pemuda pemudi di luar sana....

yang menyedihkan pula ramai membe2 kite mula nk mengikut jejak langkah mereka ni.....kat negara luar sana remaja yg virgin dianggap kolot atau ketinggalan zaman, walaupun di negara ni masih tiada pemikiran sebegitu tp ad kemungkinana fenomena ni akan terjadi suatu masa nnt jika remaja masih lalai.....tenggelam dalam lautan asmaradana kemuncak cinta( bait lagu pgl)...jauh dari ingatan kepada yang Maha Esa....terlalu cintakan dunia....xnmpak betapa dekatnya akhirat.....jauh lagi menggambarkan azab yang akan diterima di sana kelak..malah menjadikan nafsu sbg tuhan....nauzzubillah


nasihat kepada diri ni dan juga membe2...jgn jd macam james bond dan gadis2 bond ye...

"PROTECT UR CHASTITY"

8 comments:

AtiRa RusLan said...

oh mmmg james bond gataii.
scene 18sx scene wajib.
kalau takde scene tuh,
aku rase james bond tak mau blakon dah.

tak kesah nak tgk movie negara lain,
movie james bond bukan cerita terlalu informative yang perlu diaplikasikan dlm hidup semuanya.

ada akal,pikir2 kan lah mane baik mane buruk.

manusia zaman sekarang,
selalu kalah dengan nafsu sendiri.

tak kuat iman,mungkin.
ish..

d4uh said...

to atira
time kasih atas pandangan sahabat yg telah lama lost contact ni...hehe..aku x ske pon tgk james bond sbenarnya...hehe...saje amek sbg pencetus pikiran...hoho...mmg manusia ada akal namun dsebabkan akal itu tidak di pelihara dengan baek...akhirnya nafsu menguasai akal...

AtiRa RusLan said...

haaha.
ayat intro kau tak boleh blah.
aku dah lama tak jejak Mirc, ntah ko ade kat sane ke tak lagi.
hehehe.

erk,
aku tak penah tgk james bond.
tak minat.
sbb james bond mcm tua sgt utk aku tgk.

istimewanya manusia sbb memiliki akal.
tapi aku sniri kadang2 tak reti nak guna akal dgn baik.

dgn kau ni,aku rasa aku jadi budak baik pulak.

time kaseh.
hehehhehe

d4uh said...

hahha...mirc dh lama pupus kot...hahaha..

ko mmg bdk bek aa...cume ad sdikit kenakalan di sebalik kebaekan ko...hahah

AtiRa RusLan said...

weh mirc hidup lagikkkk
aku baru je g install.
hahahhahaha
buang tebiat dah.
bosan bosan bosan.

ye,aku mmg budak baik sebenanye.
sopan santun.
ramah mesra.
hormat orang tua.

nakal itu biasa.
:P

ika said...

yang kau gi tengok knockup tu asl. macam lah takde cerita lain nak tengok.

the movie makers, they're like portraying women these days as super duper bodoh. ada kerjaya, but because of one silly mistake, they end up being a mess. apetah lagi buat 'tuuuuuuut' dgn laki macam tu.

okay so the thing is who's dumb enough not to be practicing safe sex anyway? pakailah condom if tau tak nak pregnant. even though dalam keadaan tergesa-gesa pun.

sheesh. budak tadika pun tahu.

so yeah, im not addressing your blogpost, but then again, alang-alang kau dah mention pasal movie tu, might as well i criticize it, and suggest that people SHOULD really do a background reading on the shows they watch just so that they dont end up watching the wrong shows.

as the saying goes, you are what you eat, but then again, you are also what you feed your mind.

have a nice day matpe!

:)

d4uh said...

to ika
hehe..thanx for ur comment...tgk knocked up pon sbb kebetulan je dh dia dok ulang tayang beberapa kali kat HBO...dan ianya bukanlah topik sbenar entri ni...hoho

maaf jika sy tpaksa mengkritik pandangan anda walaupon ada benarnya juga....mula2 skali sy harap anda bole baca smula dan fahami isu sebenar yang ingin di sampaikan melalui entri 007 ni yakni isu penzinaan yang semakin menjadi-jadi malah sudah mnjadi norma kepada kehidupan masyarakat kita dimana tiap2 hari dipaparkan kes khalwat,penzinaan,buang bayi di akhbar2 nasional....

sy secara jujurnya menolak secara total pendidikan seks yang diperkenalkan oleh barat kerana di dalam silibusnya tidak terdapat unsur keagamaan lansung...smuanya tertumu kepada usaha mengelakkan jgkitan hiv dan mengelakkan pregnant...sbb budak tadika pon tahu psal safe sex ni laa y timbul kes2 yg mlibatkan kanak2...safe sex secara jelasnya menggalakkan hubungan seks tanpa nikah kerana suami isteri mstilah tau keadaan masing2 dan jika pregnant pon tidaklah menimbulkan masalah yg besar...tgk apa y tjadi beberapa taun lpas...seorng menteri mencadangkan pemberian kondom secara percuma untuk mengelakkan jangkitan hiv kepada penagih2...bukankah itu terang2 menggalakkan zina....

dalam masalah ini, pihak berwajib spatutnya memberi penekanan kepada pengetahuan agama dan bukan pengetahuan untuk mengelak dari pregnant@hiv sje....masalah2 sebegini sgt dipandang remeh di masa sekarang ni sbb manusia rasa mereka hidup di yang realiti walaupun sebenarnya dunia ni hanyalah r&r...tempat untuk mencari bekal menuju kepada kehidupan y sbenar akhirat...time kasih

alone said...

inila dakyah barat yang dituujukan kepada muda mudi.

harap2 kita tak terpengaruh. Amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...