June 11, 2009

Secetong

Dekat sini baru tahu betapa pentingnya air. Jika di rumah boleh mandi berbakul-bakul, kat sini air ada beberapa cetong je. Hari ni baru merasa mandi(setelah 3 hari tak mandi sejak awal sampai). Tapi tak mandi pun takpe sebenarnya. Cuaca panas tapi udara sejuk je. Kire peluh komfem wangi la. Kepada budak-budak yang tak suka mandi bolehlah pindah ke Sana'a...hoho

p/s: kepada mereka-mereka yang suka bermandi-manda lama-lama kat rumah tu. Ingat-ingatlah
aku kat sini yang dah tak boleh nak merasa main air sesuka suki...mandi tu jimat-jimat sikit.


9 comments:

miss inkless said...

congrats on being a lone ranger.=)
my advice to you
(special nih):

bersyukurlah.
1. cuz awk seorang lelaki so nak ber'lone ranger' insyaAllah xde masalah.
2. umur masih muda n tenaga masih ade untuk merantau.
3. duit ade nk sponsor trip. (not everibody have this kan?kan?)

so, alhamdullillah..
sy doakan tercapai misi.
(misi tuntut ilmu. bukan yg cari jodoh tu.haha)

secetong air pon ok la. cabaran sekali-skale..=P

future phenomenon said...

salam...

lone ranger kena berhati2 kalu baca blog saya dan rakan sesawang..ha3

apapun, tumpang ziarah. jika ada yang berminat dengan teori konspirasi, sejarah nusantara yang hilang, sufism, kebangkitan akhir zaman..sila lah ke nusanaga.blogspot.com

harap salam ukhwah akan bertaut demi masa depan..sekian

haziq said...

weyh.. ko buat ape kat dubai?

tak ajak seyh

. p i s e y . said...

pergh.hebat mu!!

*kagum*

d4uh said...

to miss inkless
tq for your advice...hehe..

p/s:jodoh d tangan Allah kan...kte berdoa je la..hee

to haziq
aku ajak g klcc pon xsudi inikan pula nk ajak g dubai...huhu

aliah zulkifli said...

all the best!

RaveHeartz said...

At least ok la..kita oang pon pernah je experience mandi air kolah lumut hijau yang satu kolah kene share puluh oang kat BTN Meru..kikiki

d4uh said...

to raveheartz
wehh...aku pon btn skali nga ko laa...hahaha...apada

RaveHeartz said...

saja nak test, ko.. Takut da lupa. Mana la aku x ingat ko yg curi bantal angin aku wat men baling2 ngan ridhwan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...